top of page
Search
  • Writer's pictureDiana

Kas naujo 2020 metais?

Kažkas yra pasakęs: kai tau sekasi, keliauk, kad pasidžiaugtum, kai tau blogai, keliauk, kad išsklaidytum liūdesį, kai tavo gyvenime nieko nevyksta, keliauk – tai bus tavo gyvenimo įvykis.


Tūlas lietuvis šiandien keliauja vis daugiau ir daugiau, rinkdamasis keliones iš plačių pasiūlymų nuo pažintinių, poilsinių ar šiuo metu populiarių slidinėjimo kelionių ir dažniausiai žavisi tolimesniais kraštais, tuo tarpu, kai daugelio dar yra neatrasta Lietuva.




Lietuva – nuostabi gamtos grožio, dvarų kultūros paveldo šalis. Kiek daug pasiūlos atskiras regionas turi mums – kelionių gurmanams, o man, kaip kelionių planuotojai aktualu yra surasti įdomių žmonių – pašnekovų regionuose. Kartais reginys ar vieta nublanksta prieš asmenį, kuris geba perteikti emociniu lygiu, per savo gyvenimo patirtis atskiro krašto istoriją. Tokia yra, pavyzdžiui, Aldona Simonavičiūtė, Biržuvėnuose įkūrusi etnografinį muziejų, kartu su seserimi surinkusi nesuskaičiuojamą galybę eksponatų, spinduliuojanti geros emocijos užtaisu.

Kaskart stebėdama savo keliautojų žvilgsnius ir emocijas matau, kad vis sunkiau tampa nustebinti, esame visko prisisotinę, gal daugiau vartotojiška prasme, tad susitikimas su unikaliu žmogumi, dalyvavimas degustacinėje programoje ar išskirtinės muziejinės ekspozicijos lankymas taps jums išsigelbėjimu nuo kasdienės rutinos, o jei dar laiką leisite su šeimos nariais ar bendraminčių draugijoje, tokiu būdu vietoj bendravimo su „moderniu įrenginiu“ pralesite dieną, kad ir kadagių slėnyje prie Kauno marių, ar ragaudami kulinarinio paveldo skanėstų - „Raganės virtinukų“ Kėdainių krašte. Koks nuostabus lietuviams keliautojams atradimas – apžvalgos bokštai. Iš jų aukščiausias neseniai atvėrė horizontus Birštone. Dvarų mylėtojams atradimas Rokiškio krašte – Gačionių dvaras. Apsilankiau ten vasarą. Svečius pasitinka pats dvarininkas - baronų Rozenų giminės palikuonis Piotras Rozenas, pasakoja dvaro istoriją, savo gyvenimo liniją, kaip iš Europos platybių šaknis įleido Lietuvoje – nuostabi asmenybė, įsimintina dvaro aplinka ir istorija, kaip dvaras buvo atkurtas.




Turime iš paukščio skrydžio Neregėtą Lietuvą, tačiau dar daug vietų yra neregėtų žmogaus žvilgsniu, ką aprėptų mūsų begalinis troškimas atrasti, pažinti, suprasti, paragauti. Keliaukime pažinti Lietuvos, o plačiau kelionių pasiūlymų rasite puslapyje www.dianatravel.com, taip pat visus kelionių mėgėjus siūlau apsilankyti tarptautinėje kelionių parodoje „Adventur 2020“, kuri šiemet vyks sausio 25-26 dienomis Vilniuje, Litexpo parodų rūmuose. Iki susitikimų.


Jūsų kelionių planuotoja Diana

228 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page